Dykutbildning
Vi erbjuder olika dykutbildningar. Från grundkurs upp till Divemaster som är det första steget om du vill satsa på dykning professionellt.
Grundkurs
Den enstjärniga kursen är enligt CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) och SSDFs (Svenska Sportdykarförbundet) normer.
Du gör teorin med hjälp av ditt teorimaterial och webbaserade E-learning där du kan anpassa din utbildning till där och när det passar dig bäst.
Vi finns hela tiden tillhands via mail och telefon för eventuella frågor som dyker upp. När teorin är klar träffas vi och kör pooldyken och utedyken.
För att få gå en grundkurs ska du ha fyllt 14 år och ha en godkänd Hälsoundersökning.
Efter godkänd kurs får du ett internationellt dykcertifikat som ger dig behörighet att dyka ner till 20 meter.
Fortsättningskurs
Efter grundkursen kan du välja att vidareutbilda dig. Du kommer att få mer praktiska och teoretiska kunskaper och kommer att få prova på bland annat mörkerdyk och uv-navigering. Du kommer även få behörighet att dyka ner till 30 meter.
Rescuekurs
Den här kursen lär dig känna igen, förebygga och hantera problem som kan uppstå i samband med dykning. Efter kursen har du skaffat dig större självförtroende och bredare kunskap om problemhantering.
Nitroxkurs/Enriched Air
Vill du kunna dyka längre inom tabellgränserna eller minska risken för tryckfallssjuka, då är den här kursen för dig. Att du upplever dig piggare efter ditt dyk får du på köpet!
Under kursens gång får du lära dig grundläggande praktik och teori. Det handlar bland annat om hur för mycket respektive för lite oxygen påverkar kroppen, krav på utrustning samt tabellhantering. Du kommer även få lära dig att analysera oxygenhalten i nitroxflaskor.
Efter kursen har du erhållit kunskap och färdighet för att planera och genomföra direktuppstigningsdyk med nitroxblandningar innehållande max 40% oxygen.
Divemaster
Divemaster är det första professionella steget om du vill börja jobba med dykning, i Sverige eller utomlands. Kursen ger dig rätt förutsättningar för att på egen hand kunna guida färdigutbildade dykare eller att vara behjälplig under dykkurser. Den är även ett krav om du vill utbilda dig vidare till instruktör.
Oxygen Administrator
Den här kursen ger kunskaper i när och hur man på ett säkert sätt ger oxygen till en skadad dykare, och vilka risker det kan innebära. Tidig oxygenbehandling har en bevisad effekt på att lindra symptomen vid bland annat tryckfallssjuka. Det här är kunskaper alla dykare bör ha.